Під час робочої поїздки до Одеси Президент України Віктор Янукович відвідав публічне акціонерне товариство «Одескабель» (на знімку), ознайомився з виробничим процесом з випуску волоконно-оптичних кабелів, виступив перед трудовим колективом підприємства. Спілкуючись із трудовим колективом «Одескабелю», глава держави вів мову про те, що в Україні останнім часом відкриваються інноваційні підприємства. На його думку, поза сумнівом, що використання потужного внутрішнього інвестиційного ресурсу й широке залучення іноземного капіталу забезпечать подальші успішні модернізаційні перетворення в Україні.

Слова, сказані президентом про інвестиційну та інноваційну складові розвитку економіки країни, сповна стосуються «Одескабелю», що є флагманом промисловості Одеської області.

Нинішнього року «Одескабелю» виповнилося 63 роки. Він є безумовним лідером з виробництва кабельної продукції в Україні та одним із провідних кабельних заводів у СНД. За підсумками дев’яти місяців 2012 року завод «Одескабель» зберіг тенденцію нарощування виробництва волоконно-оптичних і LAN-кабелів.

Віктор Янукович відкрив після реконструкції Одеський театр ляльок. Улюбленому театру дітей Одеської області виповнилося 80 років. До ювілею завершилася масштабна реконструкція, що тривала протягом чотирьох років і на яку було витрачено близько 10 мільйонів гривень. У театрі використано новітні технології сценічного обладнання, освітлення, відреставровано практично з нуля глядацьку залу.

— Я хочу подякувати всім, хто взяв участь у реконструкції. Тепер цей театр відроджено і він працюватиме й радуватиме нас. Ми поєднали бюджетні кошти із коштами меценатів, які довели, що люблять місто більше, ніж гроші. Цей театр понад 20 років поневірявся задвірками, не маючи свого приміщення, і його відкриття — це подарунок не тільки всім одеситам, а й мені особисто, оскільки я дуже люблю Одесу, — заявив Віктор Янукович.

Під час робочої поїздки Віктор Янукович також побував у клініці Одеського державного медичного університету імені Н. І. Пирогова, ознайомився з її лікувальною та науково-дослідною базою.

 

Одеса.

Фото з сайту Президента України.

Факт

У вересні нинішнього року ПАТ «Одескабель» випустило понад 6 тис. км LAN-кабелів, що на 58,3 відсотка більше, ніж у вересні 2011 року. Також за дев’ять місяців 2012 року ПАТ «Одескабель» виготовило 290,6 тисячі кілометрів (в одноволоконному обрахунку) волоконно-оптичного кабелю, що на 2,8 відсотка більше, ніж за такий само період 2011 року.