Зауваження міжнародних спостерігачів, як технічні, так і системні, найчастіше мають заангажований характер. Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко  на зустрічі міжнародних спостерігачів і керівників центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, передає РБК-Україна.
«Зауваження міжнародних спостерігачів поділяються на два види. Це зауваження технічного та системного характеру, — сказав він. — Зауваження технічного характеру ми вирішуємо в робочому режимі... Зауваження системного характеру стосуються виборчого законодавства».
Грищенко нагадав, що новий закон про вибори народних депутатів підтримали всі фракції, за нього голосували і представники влади, і опозиції. На його думку, недоцільно вносити зміни у виборче законодавство під час виборчого процесу. 
«Ми вітаємо критику, вона потрібна нам для демократичних перетворень, — зауважив міністр. — Але ми не можемо погодитися з підходами, коли окремі спостерігачі ще задовго до виборів дають оцінки про їх недемократичність. Ми сподіваємося на незаангажованість спостерігачів».