Та нездорова атмосфера, що виникла навколо відомого запорізького футбольного клубу, стурбувала керівництво області. Особливо заяви досить згуртованої вболівальницької спільноти «Металурга». Остання звинувачує нових власників клубу (несподівана їх зміна відбулася буквально напередодні нового сезону влітку), що ті буцімто «роблять усе можливе, щоб улюбленого клубу не існувало». Зокрема, наголошується на чотиримісячній заборгованості у зарплаті обслуговуючому персоналу команди тощо. 
У вівторок стало відомо про відставку президента клубу Віталія Гончарова, а пізніше з’явилося повідомлення прес-служби ФК «Металург». Як ідеться у релізі, відставка президента відбулась, а все решта — чутки, які, на жаль, поширюють «деякі ЗМІ». Заборгованості у зарплаті немає — ні гравцям, ні персоналу, адже всі виплати проводяться згідно з контрактними угодами. До того ж у найкоротші терміни працівникам будуть сплачені усі передбачені бонуси і преміальні. Крім того, до чергового матчу з «Чорноморцем» команду готує її головний тренер Віталій Кварцяний...
Також у вівторок відбулася зустріч з уболівальниками команди голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Пеклушенка і представника власників клубу Олександра Богуслаєва, який наголосив на тому, що власники, навпаки, роблять усе можливе, щоб урятувати «Металург». 
 У свою чергу, Олександр Пеклушенко заявив, що сьогодні головною проблемою є слабка поінформованість зацікавлених городян про ситуацію в клубі. «Адже футбол — центр тяжіння, який об’єднує запоріжців. І я переконаний, що за нашої спільної роботи, за підтримки вболівальників ми досягнемо мети та збережемо запорізький клуб», — наголосив наприкінці зустрічі керівник області.
Запоріжжя.