Футбол. Сьогодні о 21.45 (за київським часом) в Порту на стадіоні «Драгау» розпочнеться матч третього кола групового етапу Ліги чемпіонів. Зустрічаються місцевий клуб «Порту» — фаворит групи — і київське «Динамо». Наша команда прилетіла до Португалії вчора. А перед вильотом з аеропорту «Бориспіль» динамівці на тренувальній базі в Конча-Заспі спілкувалися зі своїм тренером Олегом Блохіним. Як відомо, Олег Володимирович продовжує післяопераційне лікування, тому залишився вдома. Але медики стверджують, що все йде за планом й одужання відбувається інтенсивно.

Делегація «Динамо» розмістилася в готелі «Porto Palacіo» (авеню Боавішта, 1269). За традицією відбулася прес-конференція нашого тренера (почалася о 20.45 за київським часом). На стадіоні «Драгу» з журналістами спілкувався Олексій Михайличенко. Потім динамівці протягом години тренувалися.
Як і завжди, «Динамо» супроводжує чимала журналістська команда, котра вилетіла до Порту паралельним курсом з аеропорту «Київ». Представники ЗМІ отаборилися в готелі «Mercure Porto Centro».
За сьогоднішнім планом, о 12.30 розпочнеться розминка футболістів «Динамо». Потім обід, відпочинок і виїзд на стадіон. Учора в Порту була по-справжньому літня погода — плюс 26, сонячно, вода в Атлантичному океані плюс 17 градусів. Сьогодні стало трохи прохолодніше. Обіцяють дощик. Але все це — справи другорядні. Головний на порядку денному матч. І ми від нього чекаємо, звісно, доброго для «Динамо» підсумку. Хоча цього досягти буде дуже складно. Однак, як кажуть, надія помирає останньою.
Зрозуміло, серйозно до поєдинку з найтитулованішим клубом України готуються футболісти «Порту». Вони знають, що кияни нині переживають не найкращі часи. Але португальцям відомо також, що склад гостей укомплектовано сильними виконавцями. І серед них — добре відомий у Португалії гравець національної збірної цієї країни Мігел Велозу. Отже, футболісти і тренери «Порту» в місцевій пресі з повагою оцінюють можливості гостей.
До речі, у господарів є свої кадрові проблеми. 21-річний лівий оборонець «Порту» та збірної Бразилії Алекс Сандро серйозно травмувався і вибув на місяць. У нього розірвано ліве підколінне сухожилля. Зрозуміло, що ця ситуація настрою тренеру «драконів» Вітору Перейрі не додала. Але він дав зрозуміти, що травмованого бразильця в матчі проти київського «Динамо» готовий замінити французький футболіст конголезького походження Ельякім Мангала.
І насамкінець інформація про арбітраж зустрічі. Обслуговуватиме матч рефері Павел Краловець. На лініях йому допомагатимуть Роман Слишко і Мартін Вілчек. Ще два асистенти рефері Радек Пріхода і Міхал Патак стежитимуть за подіями з-за воріт. Уся суддівська бригада з Чехії.
Віктор БРАНИЦЬКИЙ (із Порту).