З початку виборчого процесу Партія регіонів зафіксувала 1201 факт порушень виборчого законодавства з боку своїх політичних опонентів, і за всіма цими фактами підготовлено документи реагування — звернення до правоохоронних органів, скарги до суду, до ЦВК, інформування у ЗМІ. Про це повідомив на прес-конференції у Києві представник Партії регіонів у ЦВК, народний депутат України Владислав Забарський.
Прикладом реагування на порушення виборчого законодавства він назвав прийняття рішення ЦВК після того, як у ЗМІ з’явилася інформація про аномальну міграцію виборців у деяких одномандатних виборчих округах. У результаті чого ЦВК було прийнято рішення, яке фактично унеможливлює застосування цієї виборчої технології — коли виборці можуть голосувати в іншому виборчому окрузі. Нині виборцям дозволено голосувати лише в межах свого виборчого округу, виняток становлять тільки члени виборчих комісій.
Серед найпоширеніших порушень під час проведення передвиборної агітації В. Забарський відзначив розміщення агітаційних палаток у недозволених місцях — 642, понад 300 порушень пов’язані з проведенням передвиборної агітації, зокрема, публікація агітаційних матеріалів без зазначення вихідних даних, як того вимагає виборчий закон, також зафіксовано факти знищення білбордів, підкупу виборців. Водночас Забарський висловив переконання, що виявлені порушення не вплинуть на результати виборів. «Незважаючи на зафіксовані порушення, я переконаний, що вони в жодному разі не вплинуть на рішення виборців, їхні прив’язаності та не спотворять результати голосування, і сумнівів у прозорості виборчого процесу ні в кого не буде», — сказав В. Забарський.