Уже другий рік поспіль на території Прикарпаття реалізовують конкурс проектів та програм місцевого самоврядування, заснований Івано-Франківською обласною радою. Згідно з висновками експертної комісії, пропозиціями дирекції та ради конкурсу, головою обласної ради визнано переможцями другого обласного конкурсу проектів і програм місцевого самоврядування 60 проектів з 60 місцевих рад. На їхнє втілення було задекларовано суму в 7,6 млн. грн., з неї 4,2 млн. грн. виділено з обласного бюджету, 1,2 млн. грн. — з місцевих кошторисів і 2,2 млн. грн. — від організацій-партнерів.
Під час добору найперспективніших проектів організатори конкурсу подбали про те, щоб жоден район області не залишився без виграшу. Отож переможцями стали: шість органів місцевого самоврядування з Тисменицького району; по п’ять проектів відібрано з Богородчанського, Галицького, Коломийського, Рожнятівського і Тлумацького районів; по чотири — з Городенківського, Долинського, Косівського і Рогатинського. Калуський, Надвірнянський та Снятинський райони мають по три переможці кожен; по одному проекту реалізовується на території Івано-Франківської, Болехівської та Яремчанської міських рад та у Верховинському районі.
Більшість із них проводили роботи із заміни вікон і дверей на енергоощадні та здійснювали ремонти у бюджетних установах (34 проекти). 11 проектів стосувалися благоустрою території, організації вивезення та утилізації сміття і встановлення вуличного освітлення, 13 проектів реалізовувались у галузі спорту. Нині 25 проектів уже повністю завершено, по 32 — ще проводяться роботи, які мають бути виконані до кінця жовтня, решту проектів реалізують у листопаді.
А вже наприкінці цього року експертна комісія, дирекція і рада конкурсу визначать переможців третього обласного конкурсу проектів і програм місцевого самоврядування на Івано-Франківщині.
Івано-Франківськ.
 
Факт
 
Загалом серед переможців другого обласного конкурсу 50 сільських рад, п’ять селищних і п’ять міських рад.