Першу чергу нового лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» буде введено в експлуатацію в грудні поточного року. Про це під час ознайомлення з перебігом будівництва повідомив прем’єр Микола Азаров. «У грудні в дитячій лікарні «Охматдит» запрацює лінійний прискорювач з усім іншим діагностичним обладнанням, в першому кварталі наступного року буде введено в експлуатацію довгоочікуване відділення з пересадки кісткового мозку, а в жовтні 2013-го ввесь комплекс запрацює», — пообіцяв він.

Прем’єр також підкреслив, що уряд й надалі дбатиме про розвиток «Охматдиту», щоб на його базі було створено найсучаснішу дитячу лікарню. 
Нагадаємо, що рішення про будівництво на базі Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» сучасного лікувально-діагностичного комплексу, в складі якого працюватиме центр кісткового мозку та дитячої онкогематології, було ухвалено влітку 2010 року, а саме будівництво розпочалося у вересні 2011-го. Загальна кошторисна вартість будівництва комплексу становить майже 1,8 мільярда гривень.