«У нас сьогодні нема коштів на відправлення листів, на оплату телефонних розмов, Інтернету, проблеми з виплатою заробітної плати, яка в працівників міськради нижча, ніж у двірників», — так охарактеризував фінансовий стан органів місцевого самоврядування у Львові міський голова Андрій Садовий. Дебати між депутатами та керівниками міста під час формування бюджету закінчилися тим, що народні обранці торік урізали кошти на зарплату та потреби міської ради. У такий спосіб хотіли стимулювати чиновників до пошуку додаткових резервів. Міський голова не погодився з такими кроками і подав до суду на депутатський корпус.
У першій інстанції Андрій Садовий святкував перемогу. Суд визнав, що рішення було незаконним. Але депутати подали апеляцію. Поки тривають судові колізії, чиновники працюють за мінімальну зарплату і не мають за що листи відправляти.
На сесії міськради за рахунок вільного залишку бюджетних коштів запропонували збільшити видатки на зарплату на суму 2,125 млн. грн., але представники бюджетної комісії виключили цей пункт з ухвали, мотивуючи тим, що справа перебуває в суді.
Прокуратура Львова і суд першої інстанції визнали правоту міськвиконкому. Міський голова Львова просить суд пришвидшити розгляд справи, бо ситуація в місті — критична.
«Наскільки я зрозумів, депутати до кінця парламентських виборів не мають бажання працювати, — прокоментував конфлікт Андрій Садовий. У Львові вже був прецедент, коли депутати не виділяли кошти на прибирання міста. Двірники прийшли на сесію і пообіцяли, що будуть сміття приносити і висипати депутатам під хату. Під тиском працівників сфери житлово-комунального господарства депутатський корпус збільшив видатки для наведення порядку на вулицях Львова.
У Львівській міській раді з перших днів нема порозуміння між міським головою та депутатським корпусом, де більшість має ВО «Свобода». Андрій Садовий балотувався від партії, яка має лише три депутатські мандати у міській раді. Бажання виграти вибори і залишитися незалежним від партійного впливу привело до того, що без підтримки «Свободи» міський голова не може вирішити жодного питання. Тому час від часу у ратуші виникають конфлікти між виконкомом і депутатським корпусом.
 
Львів.