Новий парламент буде структурованішим і відповідальнішим. Таку думку висловив Голова Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв’ю телеканалу «Рада».

За словами керівника парламенту, вже «більш-менш визначено, хто до якої фракції входитиме, взагалі не постає питань щодо тих, хто стане депутатом за партійними списками, в більшості своїй уже визначились депутати-мажоритарники». «Тому я не думаю, що в цьому плані будуть великі зіткнення і те, що можна назвати «броунівським рухом»», — наголосив В. Литвин.

Голова Верховної Ради висловив думку, що депутатам, які обрані за партійними списками, не дозволять забути про відповідальність перед виборцями депутати-мажоритарники. «З людьми потрібно працювати постійно, слухати, чути і реалізовувати те, до чого вони прагнуть, інакше це може погано скінчитися для депутата», — додав він.

В. Литвин спрогнозував, що після виборів ситуація в Україні повинна поліпшитися. За його словами, потрібно проаналізувати реальний стан справ, провести серйозний діалог, визначити найкращі й прийнятні для суспільства та держави шляхи подальшого розвитку внутрішньої і зовнішньої політики. Після цього, сказав він, необхідно перейти до практичної роботи щодо реалізації узгоджених підходів до розвитку України і суспільства.

Основним завданням нинішньої Верховної Ради в листопаді поточного року В. Литвин назвав ухвалення Державного бюджету на 2013 рік. «Він конче потрібний до 1 грудня цього року. Це має бути бюджет розвитку, який максимально враховував би реальні зобов’язання держави», — сказав він.

Прес-служба Верховної Ради.