Зачароване коло «не беруть на роботу, тому що немає досвіду, а досвіду немає, тому що не беруть на роботу» буде розірвано. Про це заявив народний депутат України Андрій Пінчук (фракція Партії регіонів) на всеукраїнському форумі профспілкових організацій України.

 

Під час зустрічі було порушено актуальні питання для студентів: збільшення держзамовлення, пошук першого робочого місця, державна іпотека молодим родинам на вигідних умовах, підтримка молодіжних ініціатив.

Андрій Пінчук розповів, що зроблено у захисті прав студентів і молоді у Верховній Раді. Як приклад він навів лобіювання в парламенті обов’язкового фінансування органів студентського самоврядування в розмірі не менш як 0,5 відсотка спеціального фонду ВНЗ, а також ухвалення Закону «Про зайнятість населення». «Відповідно до нього молодь, яка закінчила навчання у вищих навчальних закладах, звільнена від військової служби, і яка вперше влаштовується на роботу, вважається недостатньо конкурентоспроможною на ринку праці», — зазначив він.

Андрій Пінчук повідомив, що він як керівник «Молодих регіонів» робить усе, щоб ідеї молоді втілювалися в реальні проекти. Прикладом цьому служить громадський проект «Є ідея!». «Можна висловити свою точку зору щодо вирішення дискусійних питань, спробувати розв’язати якусь суперечність. Та все, що завгодно: знаєте, як очистити своє місто від бруду? Зменшити кількість ДТП? Поліпшити якість освіти? Надсилайте свої ідеї нам», — закликав депутат-регіонал. Усі ідеї проходитимуть обговорення й голосування на сайті, а кращі — буде втілено в життя.

ДОСЛІВНО

Андрій ПІНЧУК:

«Я вважаю, що молодь є найенергійнішою та найпрогресивнішою частиною нашого населення. Її не влаштовує все застаріле й непридатне в сучасних умовах, вона завжди прагне всього нового. Наша молодь з ентузіазмом сприймає свіжі передові ідеї, а в багатьох випадках сама ці ідеї й пропонує».