Під час відкриття ІІІ Спортивного конгресу України президент НОК Сергій Бубка вручив олімпійській чемпіонці 1952 року зі спортивної гімнастики 88-літній Ніні Бочаровій Орден Національного олімпійського комітету. На тих Іграх у Гельсінкі вона здобула дві золоті медалі (у команді і вправах на колоді) і дві срібні (у багатоборстві та в командних вправах з предметами).
— Цього року ми відзначаємо 60-ліття участі наших атлетів в Олімпіадах сучасності. З приємністю виконую почесну місію і вручаю Ніні Антонівні перший Орден Національного олімпійського комітету України.
Чемпіонка подякувала за нагороду та постійну увагу до неї.
— Мені щастить на перший номер — перша Олімпійська чемпіонка і першою отримую Орден, — сказала вона. — Минуло 60 років, а все було ніби вчора. Не пам’ятаєш, як готувався, які труднощі долав, пам’ятаєш одне — як піднімаєшся на п’єдестал пошани і тебе оголошують олімпійським чемпіоном.
Стали повноправними членами FІFPro
На конгресі Міжнародної федерації асоціацій футболістів-професіоналів (FІFPro) у Вашингтоні (США) позитивно вирішили питання про надання повноправного членства Асоціації футболістів-професіоналів України. Як відомо, організація, очолювана Ігорем Гатаулліним, ставить собі за мету захист трудових і соціальних прав професіональних футболістів, їхнє об’єднання та солідарність для подальшої розбудови та підвищення іміджу українського професіонального футболу на міжнародному рівні.
Довідка 
FІFPro (Federatіon Іnternatіonale des Assocіatіons de Footballeurs Professіonnels) — всесвітня організація, яка об’єднує представників понад 50 тисяч професіональних футболістів. Федерація існує з 1965 року і нині налічує 47 профспілок-членів, 8 кандидатів та 9 спостерігачів.
Для американських телеглядачів
Шанувальники боксу у США зможуть подивитися пряму трансляцію поєдинку українця Володимира Кличка з поляком Маріушем Вахом на телеканалі EPІX. Це протистояння стане центральною подією боксерського вечора для американських телеглядачів, а перед цим вони побачать бій-повернення фінського суперважковаговика Роберта Геленіуса, суперником якого може стати його співвітчизник Ярно Росберг.
Нагадаємо, що бій Кличка-молодшого з Вахом відбудеться 10 листопада в Гамбурзі (Німеччина), а поєдинок Геленіуса — того самого дня в столиці Фінляндії Гельсінкі.
Лише результати
Футбол. ХІІ чемпіонат України серед ВНЗ. Інформаційну підтримку змаганням надає «Голос України».
2-й тур. 16—18 жовтня.
«КНТЕУ-Меркурій» (Київ) — «Університет» (Чернівці). 1:7. «Легпром» (Київ) — «Юнга—Морська академія» (Одеса). 1:1.
Матч «Податковий університет» (Ірпінь) — «Тернопіль-Педуніверситет» перенесено на 1 листопада.
Команда «Буревісник» (Кременець) відпочивала.
«Легпром» — 4 очки, «Університет» — 3, «Буревісник» — 3, «Юнга—Морська академія» — 1, «Меркурій» — 0, «Тернопіль-Педуніверситет» — 0, «Податковий університет» — 0.
Наступний тур відбудеться 23 і 24 жовтня.