Як повідомляють «Подробности», найближчим часом Держагентство з інвестицій та управління національними проектами оголосить про завершення робіт із Нацпроекту «Доступне житло». Проект закривають. Про це повідомив директор департаменту національних та інвестиційних проектів агентства Юрій Гусєв.

— Сам проект реалізовуватимуть за рахунок інвестиційних коштів, а адмініструвати його будуть у рамках державної цільової програми «Доступне житло», — сказав Ю. Гусєв.

Віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков прогнозує створення найближчим часом Національного агентства, яке займатиметься питаннями доступного житла й підготовкою до чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року й зимової Олімпіади 2022 року. За словами віце-прем’єра, таке агентство буде створено в системі Міністерства інфраструктури.

Нагадаємо: за Нацпроектом «Доступне житло» передбачалося, що у всій країні виростуть так звані «Президентські квартали», котрі складатимуться із 16 типових дев’ятиповерхових монолітних будинків на 70 квартир кожен. Житлоплоща призначалася для молодих родин, військовослужбовців і кримськотатарського населення. Площа квартири не повинна була перевищувати 38 квадратних метрів. А вартість квадратного метра планувалася на рівні 4 тисяч гривень.