Під час перевірки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Калуської міської ради прокуратурою міста виявлено численні порушення у присвоєнні багатодітним жінкам почесного звання «Мати-героїня».
Зокрема, встановлено, що посадові особи управління зволікали з поданням заяв претенденток на розгляд виконавчого комітету міськради, направляючи їх зі значним запізненням, у деяких випадках аж через рік.
Так само безпідставно чиновники затягували з поданням клопотань до Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації, не включаючи до списків окремих жінок взагалі, що є порушенням їхніх прав.
Більше того, прокуратура виявила, що матерям-героїням несвоєчасно вручають нагороди: деякі з них померли, так і не дочекавшись своїх відзнак, хоча з моменту призначення звання пройшло немало часу.
Через це прокуратура зобов’язала міського голову Калуша усунути виявлені порушення та притягнути до дисциплінарної відповідальності посадових осіб, з вини яких їх було допущено.