У Львові закінчився судовий процес над кримінальним угрупуванням Артура Сушка, 18 членів якого засуджені на термін від 10 до15 років.

Суд тривав з 2007 року. Обвинувачення підтримували представники Генеральної прокуратури України.

Судові засідання проходили з безпрецедентними заходами безпеки. Більшість обвинувачуваних знаходились під вартою з 2002—2004 років. Серед засуджених — дві жінки. Лідера угрупування Артура Сушка за вбивство двох працівників міліції засуджено до довічного ув’язнення.

Протягом кількох років банда наводила жах на заможних людей Західної України. Учинила низку жорстоких убивств та розбійних нападів. Жертвою грабіжників стала родина колишнього ректора Львівської зооветеринарної академії. Бандити увірвалися в житловий будинок на околиці селища, зв’язали дружину ректора й загорнули в килим, після чого та задихнулася.

Кримінальна справа А. Сушка, В. Костецького, В. Палюховича та інших підсудних склала 140 томів.

Потерпілими визнано понад 100 осіб, яким засуджені мають компенсувати матеріальну та моральну шкоду в сумі від 5 до 150 тисяч гривень.

Львів’яни не забули, як у 2003 році від рук банди під час відпрацювання району загинули підполковник Андрій Орехов та старшина Богда Мисько зі спецпідрозділу «Сокіл», які натрапили на слід ватажка угрупування Артура Сушка.

Апеляційний суд Львівської області звернувся з окремою ухвалою до міністра внутрішніх справ України з вимогою притягнути до відповідальності працівників ряду райвідділів внутрішніх справ Львівської та Рівненської областей, які не реагували на скарги потерпілих і не проводили належних заходів для виявлення та затримання злочинців.