Двом священикам, які під час передвиборного мітингу в Золочеві агітували за кандидата в депутати, у Львівській архиєпархії Української греко-католицької церкви оголосили догани. Про це під час круглого столу «Церква і вибори» повідомив керівник прес-служби архиєпархії отець Павло Дроздяк.
Попри те, що глава церкви та синод єпископів заборонили священикам підтримувати та агітувати за будь-кого з кандидатів, священнослужителі піддаються на спокусу.
У Золочеві священики закликали підтримати конкретного кандидата і навіть зі сцени заспівали. Ця резонансна подія викликала занепокоєння мирян і церкви. Священиків-агітаторів запросили до Львова і зажадали пояснень.
Після розмови з єпископом-помічником Венедиктом вони визнали свою провину і отримали по догані.
«У незрозумілий спосіб священики помилились. Вони інколи думають, що просто дякують, забуваючи, що їхня подяка у конкретному місці — це вже передвиборна агітація, — прокоментував ситуацію отець Павло Дроздяк.
Незважаючи на заборону, церкви на Львівщині беруть активну участь у виборчих перегонах. Основними агітаторами часто виступають так звані церковні «десятки», які домовляються з конкретними кандидатами про підтримку.
Знехтувавши порадою владик не продаватись на виборах, бо, продаючи голос, миряни продають Україну, виборці в деяких районах голосуватимуть за «грошових мішків», які щось конкретне зробили для села. Відремонтували дороги чи школу, дали кошти на церкву.
У патріотичному Жовківському районі лідирує кандидат, який колись балотувався за списком Наталії Вітренко. Вирішальною виявилася матеріальна підтримка сіл, а не мораль, не ділові якості чи патріотизм. Та й за підтримки цього кандидата священики району побували в Єрусалимі.
 
Львів.