Про це на прес-конференції в ІА «Мост-Днепр» заявив народний депутат України Дмитро Шпенов.

«Голос України» двічі писав про цю історію, суть якої полягає в тому, що депутат Софіївської райради Олександр Таран розстріляв чоловіка у дворі його будинку на очах у дружини й малолітньої дитини. Убитий і депутат не поділили берег водойми.

23 червня 2011 року вироком Криворізького районного суду Тарана було засуджено до 14 років позбавлення волі за навмисне вбивство з хуліганських мотивів. Але 7 вересня 2011 Апеляційним судом Дніпропетровської області справу було повернуто на новий розгляд. 21 березня 2012 року Довгинцівським районним судом Кривого Рогу підсудного було засуджено за вбивство з перевищенням меж необхідної оборони із застосуванням звільнення від відбування покарання з випробним терміном у 2 роки. Обвинувачуваний вийшов на волю і відсвяткував своє звільнення гучною гулянкою та феєрверком у селі, де сталося вбивство. Цей вирок і поведінка мажора сколихнули громадськість.

— У березні я звернувся до Вищої ради юстиції із проханням залучити суддів Довгинцівського райсуду до дисциплінарної відповідальності, — сказав Дмитро Шпенов. — А 16 жовтня, ВРЮ розглянула моє прохання про звільнення з посад суддів Довгинцівского районного суду міста Кривого Рогу Андрія Козака й Наталі Середньої за порушення присяги та ухвалила рішення щодо внесенні подання до Верховної Ради України про звільнення цих суддів. Пропозицію про внесення подання про звільнення третьої судді, яка розглядала цю справу, Надії Прудник, було відкликано, оскільки вона в особливій думці висловила незгоду з рішенням суду.