Президент України Віктор Янукович під час чергового засідання Комітету економічних реформ дав завдання членам уряду та керівникам відомств продовжити і на наступні роки реалізацію розпочатих реформ та цільових програм. Зокрема, програм кредитування бізнесу, «Доступне житло», створення перинатальних центрів, центрів судинної хірургії, новітніх станцій «Швидкої медичної допомоги».
«Ми будемо продовжувати реалізацію цих програм так, як того вимагає суспільство, — сказав Президент. — Нам не потрібні відсотки, нам потрібне поліпшення життя людей. Кожен буде нести відповідальність на всіх напрямах». Зокрема, кажучи про програму забезпечення молоді житлом «Доступне житло», глава держави поставив завдання пришвидшити цей процес та реалізувати програму не лише в пілотних, а й у всіх регіонах країни. За його словами, в держбюджеті 2013 року на реалізацію програми «Доступне житло» буде виділено мільярд гривень. А кредитуватимуть учасників програми Ощадбанк, Укрексімбанк та Укразбанк.
Щодо пенсій Президент запевнив: пенсіонери повинні мати гарантії, що пенсії підвищуються не напередодні виборів, що це — системний підхід, який триватиме і в наступні роки. «Кожна сім’я повинна відчути поліпшення і знайти у програмах себе», — резюмував Янукович.
Серед інших першочергових завдань глава держави визначив створення умов для мотивації бізнесу, здешевлення кредитів, підписання угод між бізнесом і регіональною владою про соціальну відповідальність, створення нових робочих місць, розвиток інновацій та інвестицій, соціальної інфраструктури на селі, подолання кризових явищ на депресивних територіях. Зокрема, 
В. Янукович звернув увагу на те, що пілотні проекти в галузі медицини повинні реалізовуватися у всіх регіонах країни. Глава держави також доручив Голові НБУ Сергію Арбузову разом із Кабінетом Міністрів та вітчизняними банками розробити програму кредитування розвитку реального сектору економіки. І ці першочергові завдання, підкреслив Янукович, повинні бути забезпечені й законодавчо — найближчим часом уряд має подати до парламенту пакет відповідних законопроектів.
Під час засідання Комітету економічних реформ Президент Віктор Янукович повідомив, що він «відпустив» Прем’єр-міністра Миколу Азарова у відпустку до завершення виборчої кампанії.