З 18 жовтня у Дніпропетровську проходитиме декада ранньої діагностики патологій молочної залози. Про це повідомив головний хірург департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради Олександр Новіков.
— Основна мета заходу — привернути увагу жінок до такого захворювання, як рак молочної залози. Вони мають звернутися до свого терапевта або сімейного лікаря для диспансерного огляду. За умови виявлення будь-яких ознак захворювання, жінку направлять до районного онколога, який призначить додаткові методи обстеження у міських лікарнях, де і поставлять остаточний діагноз та призначать відповідне лікування, — зазначив Олександр Новіков.
— На жаль, темпи захворюваності на рак молочної залози як у Дніпропетровську, так і в Україні в цілому, зростають. Наприклад, у 2010 році в обласному центрі було зареєстровано 470 випадків цієї хвороби, у 2011 — 520, а за дев’ять місяців поточного року рак молочної залози виявлено вже у понад чотирьохсот жінок. Вплинути на захворюваність медицина не може, але вчасно виявивши пухлину, ми можемо якісно лікувати жінку, — зауважив завідувач диспансерним відділом міського онкологічного центру Сергій Азотян.