Три дні вікенда для Всеукраїнської Федерації фрі-файту та контактних єдиноборств і змішаних бойових мистецтв видалися вкрай важкими. Упродовж цих днів у Києві, у великому спортивному залі ЦФВС НТУУ «КПІ» відбулися чемпіонати України серед юнаків та юніорів у розділі «лімітид файт» та серед дорослих у розділі «сабмишин файт».

Спортсмени, тренери, представники команд із кожного куточка України доклали величезних зусиль, щоб чемпіонати відбулися. Загалом змагання зібрали майже 290 учасників із 17 регіонів країни. Показовим є те, що навіть спортсмени із Севастополя, Криму, Луганська захищали честь своїх регіонів, хоча наразі вони евакуйовані з місця свого постійного проживання.

Особливо важкими змагання були для центрального офісу та суддівської колегії. І не через те, що побільшало роботи. Її було стільки само, як і кожного року. Значно складніше було з фінансами, але і цю проблему вдалося здолати.

Надзвичайно важко було і через те, що Федерація відчуває колосальну відповідальність. Адже на спортивних майданчиках чемпіонату виступали не просто спортсмени — виступало майбутнє покоління нашої держави, а найменшим учасникам узагалі виповнилося лише по 9 років. Тому Федерація зробила все можливе, щоб не підвести своїх молодих спортсменів, виправдати сподівання тих, хто цілий рік готувався до цього всеукраїнського форуму найвищого рангу.

Додаткова відповідальність полягала і в розумінні Федерацією того, що спорт на сьогодні — один із небагатьох дієвих інструментів для об’єднання країни. А фрі-файт до того ж — це система цінностей спільна і зрозуміла для всіх, незалежно від місця проживання.

Приємно, що відповідне бачення поділяє і Міністерство молоді та спорту України, яке надало посильну допомогу в проведенні чемпіонату. А для молодих спортсменів додатковим стимулом стало привітання олімпійської чемпіонки, заступника міністра Олени Підгрушної, теплі слова якої були наповнені не лише побажанням спортивних успіхів, а й нагадували про подвиги спортсменів на захисті кордонів та цілісності нашої держави, про її майбутнє.

Результати Чемпіонату:

1. Полтавська (керівник — В.Шемаров).

2. Київська (М. Росохатий).

3. Дніропетровська (В. Богиславський).

4. Запорізька (А.Бурда).

5. Київ (Д.Єфремов).

6. Івано-Франківська (В.Одайський).

7. Сумська (І.Бондаренко).

8. Тернопільська (В.Чоботар).

9. Львівська (І.Слюсарчук).

10. Миколаївська (І.Конвишер).

11. Херсонська (В.Чайковський).

12. Житомирська (О.Гінгізов).

Попереду — їх обговорення та підбиття підсумків. Це завдання Колегії тренерів Федерації, а також тренерських штабів кожного регіону.

Нам залишається щиро подякувати усім — починаючи від міністерства і аж до найменшого учасника чемпіонатів. Ми всі разом провели дивовижні змагання, створивши в спортивному залі атмосферу справжнього свята і запаливши в душах юних спортсменів відчуття братерства та гордості за нашу державу!

Фото надано автором.