Причина — порівняно тепла погода. Синоптики прогнозують, що вона протримається до кінця тижня, тож раніше 20 жовтня батареї у квартирах і соціальних закладах навряд чи стануть теплими. За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, комунальники підготувалися до опалювального сезону добре, тому можуть розпочати його будь-коли. Але якщо завдяки теплій погоді можна зекономити, то чому цим не скористатися? Тим часом борг комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» перед постачальниками газу становить 90 мільйонів гривень. Із них 20 мільйонів боргує населення обласного центру, 70 — різниця в ціні за газ для населення і комерційною ціною, яку має покрити уряд.

Тим часом з наближенням холодів жителі міста інтенсивно утеплюють квартири: стіни обшивають пінопластом, монтують теплі підлоги, шпаклюють вікна та двері. Встановлюють навіть котли на твердому паливі — на балконах і лоджіях, якщо їхні розміри дозволяють. Дехто має два котли: на газ і дрова.
 
Тим часом
 
 
У Луцьку, Ковелі, Нововолинську та Володимирі-Волинському опалювальний сезон у розпалі. Мешканці пов’язують теплі батареї в оселях і закладах соціальної сфери з виборами, адже раніше в цей період вони не опалювалися.
 
Микола ЯКИМЕНКО.
Волинська область.