Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус на нещодавній прес-конференції повідомив, що знімає свою кандидатуру з виборів народних депутатів. З відповідною заявою він уже звернувся до Центральної виборчої комісії.

Таке рішення Віктор Андрюсович прийняв після зустрічей із виборцями, коли мешканці міста, висловлюючи йому підтримку в намірі стати народним депутатом, одночасно просили його не покидати місто. Свідченням цього стали і соціологічні дослідження, які були проведені наприкінці вересня, — понад половина городян висловилися за те, щоб голова залишився на своїй посаді.
За словами В. Анушкевичуса, саме під час цієї виборчої кампанії він зрозумів, що не має на кого залишити місто, тому й вирішив не полишати посаду. Голова вважає, що за останні шість років у місті відбулися позитивні зміни в усіх галузях, особливо в медичній. Місто два роки поспіль посідає перші місця в Україні з благоустрою, а, за останнім рейтингом журналу «Фокус», визнане найкращим та найкомфортнішим для життя. Івано-Франківськ отримав прапор Європи і минулого місяця — Почесний знак Ради Європи, що свідчить про його визнання на міжнародному рівні.
Та попри це міський голова чесно визнав: не всі обіцянки, які давав на виборах у 2010 році, йому вдалось втілити в життя. «Тому, поки не виконаю усього, що обіцяно громаді, з Івано-Франківська нікуди не поїду», — наголосив Віктор Анушкевичус.