У Запоріжжі завершився двотижневий святковий марафон, присвячений Дню міста. Його кульмінацією став ІІІ Всеукраїнський фестиваль «Покрова на Хортиці».

Минулого тижня ми розповідали про традиційний Покровський ярмарок, разом з яким відбуваються основні культурно-розважальні заходи запорізького Дня міста. Зазвичай запоріжці ярмаркують у першу суботу жовтня і після першого робочого тижня цього ж місяця. А вже у наступні відбуваються пам’ятні заходи з нагоди річниці визволення Запоріжжя від гітлерівської окупації, бо 14 жовтня у Запоріжжя — потрійне свято: Покрова, День українського козацтва та День визволення міста.

Два роки тому у вже відлагоджену систему заходів включили одразу два фестивалі: культурний та спортивний, які разом з фестивалем гопака цього року оформилися у масштабну «Покрову на Хортиці». Вона завершилася надвечір минулої неділі у так званій Совутиній балці. Тут, поряд з історико-культурним комплексом «Запорозька Січ», вперше показали ландшафтну театралізовану виставу «Всі ми, браття, козацького роду!».

Запоріжжя.

Фото автора.