Голова Верховної Ради Володимир Литвин запевнив, що найближчим часом ринок землі сільськогосподарського призначення не запроваджуватиметься. 

«Ринку землі сільськогосподарського призначення не буде в осяяній перспективі», — сказав В. Литвин після погоджувальної ради. На його погляд, варто узгодити проекти законів, що передбачають продовження мораторію на ринок землі, внесені від фракції комуністів та від Партії регіонів, і вийти на компромісне рішення. Це питання може бути розглянуте або сьогодні, або на пленарному засіданні 6 листопада. Водночас глава парламенту відзначив, що мораторій і так існує та діятиме, попри те, що закон про мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення діє до 1 січня 2013 року. Адже згідно з чинним законодавством ринок землі в Україні може з’явитися лише за умови, коли буде прийнято відповідний закон про ринок землі. А такого закону в порядку денному нинішньої сесії Верховної Ради немає.
Відповідаючи на запитання журналістів, В. Литвин висловився проти позбавлення акредитації працівників ЗМІ, але закликав журналістів висловлювати свою позицію в будь-який інший спосіб, аніж приходити до сесійної зали з транспарантами, і «не наслідувати не найкращий приклад депутатів».
Глава парламенту також нагадав, що відповідно до календарного плану в листопаді має відбутися ще два пленарні тижні. Судячи з настроїв депутатів та потреб, це будуть повноправні пленарні засідання впродовж двох тижнів, спрогнозував В. Литвин, оскільки політичних перепон після завершення виборчої кампанії вже не буде. «Після виборів усе відбудеться штатно, відповідно до закону про вибори народних депутатів України», — сподівається він.