Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію 64 кандидатів у народні депутати України, які балотувалися в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування, у зв’язку з поданими ними заявами про відмову балотуватися. З цієї самої підстави скасовано реєстрацію деяких кандидатів, висунутих політичними партіями. До речі, учора був останній день, коли кандидати могли подати заяву про відмову балотуватися.
Водночас, як повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК, зареєстровано 36 уповноважених осіб Партії пенсіонерів України, вісім — партії «Наша Україна», п’ять — Соціалістичної партії України та по одній від ВО «Свобода» і Політичної партії «Зелені» в одномандатних виборчих округах.
Крім того, розглянувши відповідні звернення, Центрвиборчком зареєстрував 82 офіційні спостерігачі, зокрема: 7 — від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі, 68 — від Виконавчого комітету Співдружності Незалежних Держав, 6 — від Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, 1 — від Японії. Водночас анульовано оформлення двох спостерігачів від Угорщини. Отже, загальна кількість зареєстрованих офіційних спостерігачів — 1268 осіб.
Під час засідання було також затверджено зміни до єдиних кошторисів видатків окружних виборчих комісій (ОВК) одномандатних виборчих округів №№ 44, 46, 51, 53—56, 61, 65, 78, 87, 106, 153, 176, 177, 196, 222, затверджених відповідними постановами ЦВК.
Комісія також ухвалила постанову, якою зобов’язала ОВК здійснити відповідні заходи щодо безпечного функціонування інформаційно-аналітичної системи «Вибори народних депутатів України» Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори» та до 26 жовтня 2012 року надати до ЦВК протокол аналізу результатів впровадження технічних та організаційних заходів зі створення її комплексної системи захисту.