Державна міграційна служба повинна видати Святославу Літинському паспорт без інформації російською мовою — такий вердикт виніс Львівський окружний адміністративний суд. Однак представники відомства не погоджуються з рішенням і збираються його оскаржувати.

Свого часу у Франківському районному відділі міграційної служби відмовились видати львів’янину документ із записами тільки українською мовою. Пояснили це тим, що оформляють паспорт згідно з постановою Кабміну 1994 року та затвердженою у 2012-му році Міністерством внутрішніх справ процедурою.

Святослав Літинський, який працює викладачем університету, збирається звернутися до Кабміну з пропозицією внести відповідні зміни у новий бланк паспорта громадянина України. Він вважає, що міграційна служба повинна дотримуватись закону про засади державної мовної політики і видалити російський дубляж.

До речі, викладач вузу став відомим в Україні після того, як подав до суду на виробника пральних машин, що продавав свій товар без інструкції українською мовою. Він домігся, щоб з панелі продукції зняли російськомовні написи.

Львів.