Подробиці розслідування убивства на замовлення управлінця Російського морського регістру в Херсоні
Херсон — місто корабелів та моряків, тому вбивство такої авторитетної та відомої тут людини, як начальник регіональної дільниці Російського морського регістру Геннадій Курлов, спричинило чимало галасу. 
Співробітники регістру здійснюють технічний контроль за станом пасажирських та вантажних суден і видають про це сертифікати міжнародного зразка, без яких у жодному порту їх навіть до розвантаження не приймуть. Саме Російський морський регістр є дуже авторитетною установою для органів, що відповідають за безпеку судноплавства, тож клієнтів у його місцевої філії в Україні завжди вистачало. І слідство визнало робочою якраз версію про те, що вбивство могло бути пов’язане безпосередньо зі службовою діяльністю жертви.
Версію про напад випадкового грабіжника відкинули одразу — всі факти їй суперечили. Напад стався вранці, коли Геннадій Курлов вийшов зі своєї квартири на вулиці 295-ї Стрілецької дивізії та збирався заводити машину. В цей час на дитячому майданчику в дворі на нього вже чекав невідомий. Він підбіг до чоловіка, сильно вдарив його ножем у живіт і одразу кинувся навтьоки. Гроші, мобільний телефон та годинник залишилися при потерпілому. Ще кілька хвилин поранений залишався живим — перехожі встигли викликати йому «швидку допомогу», але вже в салоні він помер через сильну внутрішню кровотечу. Експерти з’ясували, що удар ножа виявився смертельним, пошкодивши кілька внутрішніх органів, але почерк убивці не був схожий на дії колишнього спецпризначенця чи найманця-профі, котрі звикли вражати «мішень» у горло чи серце. Та й підлуватий характер нападу свідчив, що кілером міг бути швидше зловмисник із кримінальним досвідом. Зрештою, подальші події підтвердили правильність перших здогадів оперативників.
Перевіривши записи з камер відеоспостереження по сусідству з місцем злочину та опитавши чимало городян, співробітники обласного управління карного розшуку встановили, що убивцю чекав ще один спільник у «Шкоді», на якій обидва й поїхали з міста. Однак перед тим зловмисники зупинилися біля кафе й спокійнісінько, з апетитом, там поснідали. А це зайвий раз вказувало на те, що підозрювані бували в бувальцях — навряд чи новачкові в злочинному світі після кривавого вбивства полізла б до рота якась їжа. Він, швидше б, знімав стрес алкоголем чи наркотою. Так чи інакше, але після допиту персоналу кафе та вивчення знімків із камери в розпорядженні херсонських сищиків опинився і точний опис кілерів, і дані про машину, на якій вони пересувалися.
За такою «ниточкою» було набагато легше визначити особи «гастролерів» — раніше судимих жителів Києва. Встановивши, де вони мешкають, за двома адресами херсонські правоохоронці відрядили по групі захоплення, укомплектованій бійцями міліцейських спецпідрозділів «Беркут» та «Сокіл». Захоплення відбулося рано-вранці, коли зловмисники солодко спали — до того, як їм надягли наручники, вони заледве встигли прокинутися, а не те, що чинити спротив. Начальник УМВС Херсонщини генерал-майор Валерій Литвин підтвердив журналістам: заарештовано саме виконавців злочину, а його організатори ще перебувають на волі.
Наразі в організації убивства на замовлення підозрюють бізнес-партнера керівника регіонального підрозділу Російського морського регістру — начебто Геннадій Курлов спільно з київським ділком затіяв вигідну справу. Вона була успішно завершена, та столичний бізнесмен залишився незадоволений розподілом прибутку — адже грошей, як відомо, багато не буває. Вважаючи себе обділеним, він загорівся бажанням помсти й найняв кілерів, кажуть у міліції.
Утім, офіційно версію про вбивство з корисливих мотивів в УМВС Херсонщини поки що не підтверджують, хоча й не спростовують. А от моряки та працівники портів справді налякані тим, що відбувається у місцевому осередку Російського морського регістру: як-не-як, п’ять років тому  убили попередника Геннадія Курлова, причому за дуже схожих обставин: начальник дільниці після завершення робочого дня вийшов на двір і тут-таки отримав удар ножем від невідомого молодика. Попервах говорили про любовний трикутник і вбивство суперника через ревнощі, однак воно не розкрите й досі...