На Луганщині співробітники СБУ виявили мережу порностудій для розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру через глобальну мережу Інтернет.
Кілька років тому його організатор створив у Луганську «модельне агентство», від імені якого в рекламних виданнях розміщалися оголошення про набір «моделей». На співбесідах дівчатам говорили, що робота полягає у спілкуванні з іноземцями в чатах. Потім їхні функціональні обов’язки уточнювалися: «моделям» роз’яснювали, що їм доведеться демонструвати сцени порнографічного характеру перед веб-камерою. Якщо дівчата погоджувалися, їх реєстрували на певних інтернет-сайтах і надавали робочі місця в спеціально обладнаних приміщеннях. Чотири порностудії розміщалися в приватних квартирах у центрі Луганська й були оснащені комп’ютерною технікою, доступом до Інтернету. Разом із моделями працювали перекладачі, оскільки споживачами порнопродукції були англомовні жителі Західної Європи та США. Сплачені ними гроші надходили на банківські рахунки, відкриті організаторами угруповання. За попередніми підрахунками, щомісячні доходи «модельного агентства» перевищували 200 тисяч гривень.
Улітку цього року ділки потрапили в поле зору співробітників СБУ. В приміщеннях, які використовувалися для роботи, проведено обшуки, вилучено більше 25 одиниць комп’ютерної техніки, матеріали порнографічного характеру. За даними правоохоронців, за час існування «модельного агентства» його організатори втягнули в порнобізнес близько 250 мешканок Луганщини віком від 18 до 28 років.