Співробітники відділу податкової міліції Красногвардійського району Дніпропетровська припинили діяльність цілого підпільного цеху з незаконного виробництва взуття. Про це повідомляє прес-служба ДПІ в Дніпропетровській області.
Організатором виробництва виявився 54-літній громадянин. Він без усяких дозвільних документів за допомогою спеціального устаткування робив жіноче взуття, використовуючи бренди італійських марок. Працювали на нього, зрозуміло, без відповідного трудового оформлення, ще 13 осіб. Виробнича потужність цеху дозволяла щомісяця виготовляти до 2000 одиниць готової продукції. А реалізовували її переважно на ринках Дніпропетровська й області.
Податківці вилучили механічні швейні машини, точильні верстати, швейне устаткування, сировину й готову продукцію на загальну суму близько 200 000 гривень. У результаті перевірки було встановлено факти грубого порушення законодавства про працю (ст. 172 КК України) й порядку ведення господарської діяльності (ст. 164 КУпроАП). Вирішується питання про притягнення організатора виробництва «італійського взуття» до кримінальної і адміністративної відповідальності.