Відразу три університети обласного центру відзначали цього тижня свої знаменні дати. Першим приймав вітання один із найстаріших та найпрестижніших вишів Західного регіону — Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (ПНУ), який святкував 20-річчя з дня отримання статусу класичного університету.

Урочистості розпочалися загальною молитвою за навчальний заклад. А потім у приміщенні актової зали університету відбулась «святкова академія», де звучали привітання від численних гостей та вшановували кращих працівників. Три викладачі ВНЗ отримали медалі «За заслуги перед Прикарпаттям», інші — грамоти та подяки від обласної влади.

Університет, за словами ректора Ігоря Цепенди, є складовою міста, тому це має бути свято не лише для студентів та викладачів, а й для всіх іванофранківців. Тому ректорат, викладачі та спудеї «прикарпатського» переодягнулися в мантії й під звуки університетського оркестру врочистою ходою пройшлися від альма-матер до центрального Вічевого майдану.

Далі естафету перейняв Івано-Франківський національний медичний університет (ІФНМУ), який цими днями святкує 67-річчя з часу заснування.

А третій виш — Прикарпатський юридичний інститут — у буквальному розумінні, святкував своє повернення до Івано-Франківська. Після річної перерви, пов’язаної з його ліквідацією, міліцейський навчальний заклад з понад півстолітньою історією та славними традиціями знову провів урочисту церемонію приведення до Присяги правоохоронця 99 першокурсників.

Нині виш має статус факультету громадської безпеки та соціальної роботи Львівського державного університету внутрішніх справ. Завдяки спільним зусиллям та клопотанню перед найвищим керівництвом держави голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка та ректора Львівського державного університету Михайла Цимбалюка, вдалось відновити цей навчальний заклад на Прикарпатті.