Хокей. Не виключено, що форварди донецького «Донбаса» Олексій Понікаровський і Руслан Федотенко незабаром виступатимуть у складі збірної України. Як відомо, обидва вже багато сезонів провели в НХЛ (Федотенко двічі вигравав Кубок Стенлі). А поки там локаут, повернулися додому і грають у чемпіонаті Континентальної хокейної ліги (КХЛ) за «Донбас».
— Я розмовляв із гравцями донецького клубу Максимом Квітченком, Сергієм Варламовим, Олександром Матерухіним, Олексієм Понікаровським і Русланом Федотенком (усі п’ятеро — вихованці київського хокею), — розповів тренер збірної країни Олександр Куликов. — Вони висловили бажання грати за національну команду.
Наставник вважає, що нині головне для Федотенка та Понікаровського — звикнути до більших за розмірами європейських майданчиків.
Раніше Руслан Федотенко вже зіграв за збірну України один поєдинок на Олімпіаді у Солт-Лейк-Сіті, що в США, відзначившись закинутою шайбою. У тих змаганнях взяв участь також Олексій Понікаровський. Провівши тоді чотири поєдинки за «синьо-жовтий» колектив, він записав на свій рахунок гол та результативну передачу.
***
Регулярний чемпіонат ПХЛ України. 11 жовтня. «Компаньйон-Нафтогаз» (Київ) — «Леви» (Львів). 2:4 (0:1, 1:1, 1:2).
«Сокіл» (Київ) — 23 очки, «Беркут» (Київ) — 22, «Динамо» (Харків) — 17, «Компаньйон» — 16, «Донбас-2» — 13, «Леви» — 11, «Білий Барс» (Біла Церква) — 3.
КХЛ. Регулярний чемпіонат. 11 жовтня. «Донбас» (Донецьк) — «Динамо» (Мінськ). 4:5 (1:3, 0:2, 3:0). Шайби: Понікаровський (Федотенко), 10, Кашпар (Обшут, Понікаровський), 46, Вілсон, 51, Недорост (Петтерссон), 55 — Плетт ,14, Міхальов, 16, Кітаров, 19, Іргл, 28, Лайне, 30.