Учора прем’єр Микола Азаров під час відвідин Миколаєва цікавився перебігом будівництва студентського спортивного містечка у парку Перемоги, реконструкцією скверу «Пролетарський», спілкувався із молоддю — прихильниками скейт-спорту. На завершення він виступив на мітингу, що відбувся на центральній площі обласного центру.

Про грандіозне будівництво — молодіжне спортивне містечко, кошторисною вартість майже 100 мільйонів гривень, прем’єру доповів начальник управління у справах сім’ї та молоді Микола Жук. На площі 12 гектарів з’явиться низка спортивних об’єктів — футбольний стадіон з трибунами, фехтувальний комплекс, скейт-парк, алея олімпійської слави тощо. Керівник підрядної організації ПрАТ «Житлопромбуд-8» Григорій Стерпул запевнив, що за належного фінансування будівельники за рік впораються із своїм завданням. Кошти у сумі майже тридцять тисяч гривень, необхідні на будівництво першої черги об’єкта, уже освоюють. Нині тут робота кипить, працює близько 70 осіб та 20 одиниць техніки, планують і надалі не знижувати темпів, щоб приблизно через рік впоратися із поставленим завданням.

А сквер «Пролетарський» має стати «Серцем міста». Його вартість за проектно-кошторисною документацією — майже 19 мільйонів гривень. Це масштабний громадський проект з відновлення паркової зони центральної частини Миколаєва. Зверну увагу, що прем’єр під час свого попереднього приїзду до Миколаєва підтримав наміри обласної влади щодо реалізації проекту «Серце міста», а згодом Кабмін виділив на це 10 мільйонів гривень.

На будівництві спортивного містечка.

Фото автора.