Уже з 20 жовтня особовий склад органів внутрішніх справ перейде на посилений режим роботи, а з моменту завезення бюлетенів працівники міліції цілодобово охоронятимуть приміщення, де вони зберігатимуться. Про це під час учорашнього брифінгу повідомив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк. При цьому він зауважив, що кімнати та сейфи, у яких зберігатиметься виборча документація та бюлетені, будуть опечатані, а міліцейські наряди чергуватимуть у сусідніх приміщеннях чи на прилеглій території. А безпосередньо в день голосування для забезпечення громадського порядку та для реагування на можливі правопорушення планується залучити понад 65 тисяч працівників міліції.
Також В. Ратушняк повідомив про затримання двох підозрюваних у крадіжці з виборчої дільниці у селі Петрашівка на Полтавщині обладнання для відеоспостереження. Оперативники досить швидко вийшли на слід підозрюваних осіб і в ніч з 11 на 12 жовтня крадіїв затримали. Менший із хлопців є мешканцем цього ж села і навчається у місцевій школі, а його напарник з сусіднього села і навчається у спеціалізованій школі-інтернаті. В міліції вони пояснили, що напередодні цих протиправних дій в одного з них вийшов з ладу комп’ютер, тож дізнавшись, що до місцевого клубу завезли нове обладнання, у них з’явився план «оновлення» комп’ютерної техніки. З цією метою вони вночі залізли до приміщення дільничної виборчої комісії та поцупили ноутбук, модем і дві веб-камери. Усю техніку вже повернуто до ДВК.
У зв’язку з цим заступник міністра внутрішніх справ зазначив, що на сьогодні системами відеоспостереження вже забезпечено 27 тисяч дільниць і 26 тисяч з них вже взято під охорону, а на решті охорона з’явиться вже найближчим часом.