Але причин для паніки немає
На Хмельниччині у виборчому окрузі №193 (центр — Кам’янець-Подільський) уже вп’яте поміняли голову окружної виборчої комісії. За кілька останніх днів після складання повноважень голови досвідченою Надією Мазурик цю посаду обійняла Ольга Ліпман, але вона не покерувала й два дні, як призначили Володимира Тюріна. 11 жовтня стало відомо, що в крісло керівника ОВК знов повернулася пані Ліпман.
Як заявила журналістам Ольга Вікторівна, ЦВК поновила її на посаді, бо Володимир Тюрін напередодні був офіційно зареєстрований спостерігачем від однієї політичної сили, а отже, не може бути головою комісії від зовсім іншої партії. Тільки-но Центрвиборчком розгляне подання про припинення його повноважень як спостерігача, він, імовірно, повернеться на посаду голови.
ЦВК вже розглядала й питання про припинення повноважень окружної виборчої комісії 193-го округу, бо в її роботі виявили грубі порушення: після жеребкування до складу однієї з дільниць не увійшли представники чотирьох парламентських фракцій, що обов’язково передбачено законом. Відповідно до рішення Вінницького апеляційного суду, цю помилку було виправлено. Про ситуацію в Кам’янці-Подільському на засіданні ЦВК доповідали Ольга Ліпман та Сергій Кротік. Їм вдалося переконати вищий виборчий орган залишити повноваження теперішнього складу комісії. Ольга Ліпман вважає, що причин для паніки немає, колегіальний орган працює стабільно, календарний план виконується, зроблено багато, і вона вдячна своїм попередникам за плідну роботу. Також вона заявила, що хоч подання на неї робила політична сила, вона займатиме нейтральну позицію, щоб вибори пройшли чесно, прозоро та демократично.
 
Хмельницька область.