Наприкінці тижня народний депутат, лідер  фракції комуністів у парламенті Петро Симоненко уточнив у Харкові мету і завдання своєї політичної сили. 
На зустрічі з робітниками «Комунара» і коксохімічного заводу пояснив, як вивести країну із кризи. За його словами, Україна переживає тяжкий час і фактично стала сировинним придатком Заходу. Рятувати потрібно цілі галузі. Тому комуністи прагнуть повернути держконтроль над підприємствами енергетики, машинобудування, суднобудування, ВПК, вугільної промисловості. Для нинішніх власників пропонують так звану «компенсаційну націоналізацію».
Що це означає? А те, що якщо новий власник вкладав гроші в розвиток підприємства, йому повернуть витрачені після приватизації кошти. Ну а ті, хто не виконував приватизаційні зобов’язання, руйнував підприємства — нестимуть відповідальність відповідно до закону, аж до карної, підкреслив П. Симоненко.
Розвиток економіки — у високих технологіях і наукомістких виробництвах. «Що в нас за країна така, яка дозволяє, щоб на внутрішніх рейсах перевозили пасажирів на «Боїнгах», а не користуються тими машинами, які складають на нашому Харківському авіаційному заводі», — акцентує П. Симоненко.
Парламентарій стверджує, що комуністи знають, де взяти гроші     на підтримку під-
приємств, соціальні гарантії. Розробили законопроекти про дохід на розкіш, запровадження держмонополії на алкоголь і тютюн. Ратують за вступ до Митного союзу з Росією — менше за газ платитимемо. «Росії невигідно буде поставляти нам дорогий газ, тому що його ціна закладається в собівартість продукції, яка потрібна Росії. Вступ України до Митного союзу принесе в рік дохід в 9 мільярдів. Це серйозне збільшення при наших 360—400 мільярдах доходів бюджету».
 
Харків.