На Херсонщині цькують редактора районної газети
Про передвиборний політичний тиск говорять журналісти газети «Вісник Олешшя» — друкованого ЗМІ, який спільно видають Цюрупинська міськрада, райрада, райдержадміністрація та трудовий колектив видання. У розпал агітаційної кампанії «Вісник Олешшя» оприлюднив дві статті кандидатів у народні депутати, які критикували один одного. Обидві публікації вийшли на правах політичної реклами, згідно з угодами з виборчими штабами кандидатів. Власне кажучи, відмовляти у розміщенні того чи іншого матеріалу редакція газети просто не мала права, однак надання трибуни представнику іншої політичної сили вкрай обурило депутатів від однієї з партій у Цюрупинській районній раді. Вони викликали на своє засідання редактора «Вісника Олешшя» Бориса Прищепу, та виключили його з лав своєї фракції (він є депутатом ради). Причому саме через розміщення у газеті виступу представника іншої політичної сили, що трактувалося мало не як порушення партійної дисципліни. На засіданні також обговорювалася пропозиція закрити «Вісник Олешшя», а також позбавити Бориса Прищепу партійного квитка. Все це, м’яко кажучи, дуже здивувало цюрупинських газетярів.
— Після повернення з фракційного засідання я зібрав колег і повідомив про перебіг подій. Вони також були шоковані: адже моє власне членство у партії не може бути підставою для заборони виданню оприлюднювати різні, часом протилежні, точки зору авторів публікацій, котрі представляють інші партії, — розповідає Борис Прищепа. — Тим не менш редакція «Вісника Олешшя» вже отримала від Цюрупинської райдержадміністрації офіційного листа про необхідність провести збори за участю трудового колективу «для обговорення питання про зміну співзасновників».
Виборчий округ № 186, що об’єднує Голопристанський, Цюрупинський, Скадовський, Каланчацький та половину Чаплинського району Херсонщини, на нинішніх виборах «відзначився» рекордною для всього краю кількістю конфліктів між різними учасниками електоральних «перегонів» та масовим використанням брудних політтехнологій. Тож цькування редактора районної газети у загальну картину чудово вписалося.
 
Херсонська область.