Учора заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський провів зустріч зі співдоповідачем комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань дотримання обов’язків і зобов’язань державами—членами Ради Європи (Моніторинговий комітет) Майліс Репс.

Руслан Кошулинський наголосив, що для нас співпраця з ПАРЄ завжди є надзвичайно важливою, і подякував за підтримку з боку Асамблеї євроінтеграційних прагнень України.

За його словами, Верховна Рада сьомого скликання ухвалила низку законів, які наближають Україну та її законодавство до європейських стандартів, зокрема, новий закон про прокуратуру.

Р. Кошулинський також зазначив, що парламент забезпечив зміцнення обороноздатності нашої країни, врегулював питання щодо осіб, які постраждали внаслідок російської агресії. «Складно було вдосконалювати законодавче поле через велику кількість депутатів, котрі були на інших ідеологічних позиціях. Але війна наклала найбільший відбиток на роботу Верховної Ради, і низку законів приймали консенсусом», — сказав заступник Голови Верховної Ради.

У контексті впровадження в нашій державі реформ сторони обговорили питання внесення змін до Конституції України. Руслан Кошулинський висловив сподівання, що у новообраній Верховній Раді буде спільне бачення роботи над новою редакцією Основного Закону.

Своєю чергою, Майліс Репс заявила: ПАРЄ готова надати експертну оцінку, у разі потреби, запропонованим змінам до Конституції. Вона висловила сподівання, що новий український парламент дослухається до порад Асамблеї.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Руслан Кошулинський.

Майліс Репс.