На шахті ім. Артема ДП «Луганськвугілля» ввели в експлуатацію четверту східну лаву пласта К6. Це подія для трудового колективу, оскільки з лютого 2011 року на шахті не було введено до ладу жодного очисного вибою.
Для запуску лави та її оснащення в шахти не було коштів. Щоб зберегти життєдіяльність підприємства, було ухвалено рішення працювати відбійними молотками. В такому режимі гірники протрималися майже півтора року і, нарешті, в них з’явилася довгоочікувана лава.
— Тепер добове навантаження на вибій — 60 тонн вугілля — дасть можливість підприємству за прямими договорами зі споживачами одержувати на місяць 1,5 млн. гривень від реалізації видобутої продукції, — пояснює голова первинної профспілкової організації шахти ім. Артема Юрій Кузнєцов.
За його словами, в шахти з’явилася перспектива введення в експлуатацію ще однієї лави — з добовим навантаженням 800 тонн вугілля. Але, щоб оснастити лаву необхідним устаткуванням, необхідно 60 млн. гривень. Питання можна вирішити тільки на рівні уряду. Голова Луганського теркому Укрвуглепрофспілки Олександр Бічев разом з лідером Профспілки вуглярів Віктором Турмановим уже провели кілька зустрічей та нарад з керівництвом галузевого міністерства. Уряд пообіцяв виділити на введення нових лав 150 млн. гривень, є відповідна постанова Кабміну. Але ці кошти будуть спрямовані на підготовку та введення в експлуатацію нових потужностей на шахтоуправлінні «Луганське» і шахті «Никанор-Нова» ДП «Луганськвугілля». Позитивного результату від виділення коштів для шахти ім. Артема поки що немає. Переговори тривають...
Луганськ.