Сердечно вітаю професорів, викладачів, студентів, усіх співробітників університету з визначною подією — 75-річчям з дня його заснування.
За десятиліття, що минули, ваш навчальний заклад виріс у потужний науковий центр, став одним із лідерів вищої освіти нашої країни. Тут підготовлено тисячі висококваліфікованих спеціалістів, які успішно працюють у всіх сферах народного господарства, генеруючи і впроваджуючи в життя сучасні ідеї, знання, технології, винаходи. Серед них — відомі науковці, державні діячі, організатори освіти, науки та виробництва. Здійснені в університеті наукові розробки спрямовано на піднесення могутності України, її гідне утвердження на світовій арені. Сукупний внесок всіх, чия доля пов’язана з Донецьким національним університетом, у становлення й розвиток нашої держави важко переоцінити.
Показово, що у складний перехідний період колектив університету зумів зберегти і примножити свої багаторічні традиції, зміцнити матеріально-технічну базу, не розгубити кадровий потенціал. Усе це вигартовувало і зміцнювало ваш справді заслужений авторитет і загальне визнання.
Є всі підстави сподіватися, що університет і далі йтиме магістральним шляхом розвитку, наполегливо впроваджуватиме сучасні наукові досягнення, новітні технології, інформаційні системи, формуватиме громадян ХХІ століття, що дасть йому змогу і в майбутньому посідати чільне місце серед провідних закладів країни.
Зичу колективу успішної роботи на благо України, а кожному з вас — добра, благополуччя і всіляких гараздів.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.