«Важливим кроком, який забезпечує створення нових робочих місць, є те, що в цьому напрямі Верховна Рада ухвалила два ключові закони. По-перше, це Закон «Про зайнятість населення», основною метою якого і є сприяння створенню нових робочих місць. І другий, який є надзвичайно важливим, — це закон про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки», — наголосив народний депутат.

Парламентарій зазначив, що Закон «Про зайнятість населення» стимулюватиме роботодавців до створення нових робочих місць, сприятиме працевлаштуванню молоді та створить умови для перенавчання працівників, які виявилися неконкурентоспроможними на ринку праці. Закон звільняє на один рік від сплати єдиного соціального внеску тих роботодавців, які створюють перше робоче місце для молоді або працевлаштовують інвалідів і людей віком старше 50 років. Одним з основних завдань закону про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки, який Верховна Рада прийняла 6 вересня, є створення нових робочих місць.

Уряд, як повідомляє прес-служба Юрія Мірошниченка, фінансово підтримає тих, хто має намір реалізувати інноваційні проекти і створити при цьому нові робочі місця.

«Суспільний інтерес від впровадження цих законів досить прагматичний. І в основі своїй цей інтерес полягає у забезпеченні можливостей для якісного життя наших громадян. Адже вирішення питання працевлаштування українців є одним із наших найважливіших завдань. І це завдання виконується», — підкреслив Юрій Мірошниченко.