Учора Прем’єр-міністр України Микола Азаров зустрівся з головами районних рад, міськими, сільськими та селищними головами Дніпропетровської області. Глава уряду і голова облдержадміністрації Олександр Вілкул вручили їм ключі від 360 легкових автомобілів для амбулаторій загальної практики — сімейної медицини.

Як відомо, область є пілотним регіоном України в реалізації процесу модернізації охорони здоров’я, що проходить у рамках Програми реформ Президента України Віктора Януковича.

Крім того, прем’єр та Олександр Вілкул відкрили оновлений після реконструкції проспект Південний.

Микола Азаров зазначив, що однією з цілей його робочої поїздки на Дніпропетровщину є ознайомлення з практикою державно-приватного партнерства, яке активно запроваджується в регіоні. «У Кривому Розі це партнерство реалізується в рамках проекту «Місто без околиць». Це чудова ініціатива і її однозначно треба підтримувати», — сказав він.

Реконструкція проспекту Південний у Кривому Розі — однієї з головних вулиць міста — розпочалась у 2011 році. Це один із найбільших проектів реконструкції доріг на Дніпропетровщині. Тут було не просто замінено дорожнє покриття, а фактично збудовано та облаштовано новий проспект. Уздовж магістралі створено нові зони відпочинку, замінено освітлення, встановлено нову ілюмінацію, облаштовано нові спортивні майданчики, лавочки, відновлено фасади будинків та укладено нову безшумну трамвайну колію. Вартість проекту становить 42,6 мільйона гривень (30,6 мільйона — бюджетні кошти, 12 мільйонів — кошти ВАТ «Південний ГЗК»).

Прем’єр-міністр України Микола Азаров та голова облдержадміністрації стали першими пасажирами у трамваї, який запустили новою безшумною колією, що прокладена за сучасними технологіями. Завдяки новому проспекту поліпшено умови проживання понад 30 тисяч жителів міста. Комплексна реконструкція проспекту Південного — це вже сьомий великий інфраструктурний об’єкт, який реалізовано у Кривому Розі за ініціативи Олександра Вілкула в рамках проекту соціального партнерства «Місто без околиць».

 

Дніпропетровська область.