Для забезпечення відкритості та прозорості виборчого процесу в Україні створена система моніторингу і реагування на порушення, зафіксовані в ході виборчого процесу. Як зазначив Президент Віктор Янукович під час учорашнього спілкування з представниками ЗМІ в Київській області, до відповідної роботи, зокрема, залучені органи внутрішніх справ і місцевої влади.

За словами глави держави, під час парламентських виборів у країні працюватимуть кілька центрів, які здійснюватимуть моніторинг за перебігом виборчого процесу. Він додав, що до цієї роботи також залучатимуть міжнародних спостерігачів.

«На будь-які порушення — чи закону про вибори, чи адміністративні порушення, пов’язані з цими виборами, — буде миттєве реагування», — сказав глава держави. Він наголосив, що, у разі виявлення відповідних фактів, вживатимуться всі необхідні заходи — від адміністративних штрафів і розгляду питань Центрвиборчкомом до судових розглядів.

Віктор Янукович вкотре наголосив, що для проведення виборів на високому організаційному рівні було прийнято не лише нове законодавство, а й внесено необхідні поправки до чинного, також передбачено встановлення системи відеоспостереження на дільницях, яка дозволятиме моніторити ситуацію в режимі он-лайн.

Президент України також узяв участь у відкритті новозбудованого україно-словенського спільного підприємства «Київський обласний хлібопекарський комплекс» (ТМ «Кулиничі») в с. Крушинка Васильківського району (на знімку).

Глава держави, як повідомляє його прес-служба, оглянув експозицію підприємств — виробників і постачальників обладнання для хлібопекарської галузі — та ознайомився з новітніми технологіями упаковки хлібобулочних і кондитерських виробів.

Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).