Ситуацію, яка склалася на ринку «другого хліба» на Волині, інакше як катастрофічною, назвати не можна. В області залишаються нереалізованими сотні тисяч тонн картоплі. Особливо гостро стоїть питання в поліських районах області, де під цю продовольчу культуру господарі відводять значні площі. Цієї весни селяни викидали картоплю на звалища тоннами, бо попри всі намагання, продати вирощений врожай не зуміли. Подібна перспектива чекає їх і нині. Адже у багатьох селах і досі не бачили заготівельників. А якщо покупці і приїжджають, то платять за кілограм 70—80 копійок. 
Навіть на центральному ринку Луцька можна купити відбірну картоплю усього по гривні за кілограм. Такі ціни не відшкодовують витрати на вирощування.
Фермер із села Дубова Корчма Горохівського району Юрій Походій має нереалізованими 60 тонн картоплі, однак надії на те, що її вдасться збути, мало. Заготівельники цієї осені обминають Дубову Корчму.
Селяни з ностальгією згадують 2010 рік, коли закупівельна ціна на картоплю сягала трьох гривень. Багато з них тієї осені придбали нову сільгосптехніку, оновили насіння.
Волинська область.