Київське товариство «Бліц-Інформ» відвідав представник Президента у Верховній Раді, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко. Політик ознайомився з умовами праці на підприємстві та зустрівся з його трудовим колективом. Працівники товариства поставили народному депутату низку запитань.
— Юрію Романовичу, скажіть будь ласка, що робиться для того, щоб людина могла відкрити власну справу?
— Влада зацікавлена в тому, щоб люди розпочинали і розвивали власне виробництво товарів та послуг, щоб люди були успішні не лише у сфері торгівлі, а й у сфері створення нової продукції. Ми зацікавлені в тому, щоб вітчизняні підприємці розвивали власне виробництво і збільшували якісні показники вироблених товарів. У цьому напрямі Президент оголосив цілу низку системних реформ, які стосуються передусім економіки. Зміни пов’язані з дерегуляцією, зі спрощенням умов ведення бізнесу, зі спрощенням умов започаткування свого бізнесу. Ми прагнемо до створення інвестиційно привабливого клімату для того, щоб й іноземні, й українські інвестори вкладали в економіку України, щоб вони почувалися тут захищеними. Тому Президент, як лідер країни, працює задля досягнення цієї мети.
— Хочу запитати вас не про бізнес, не про вибори, а про звичайні людські проблеми. Я чула, що мали знизити ціни на ліки. Чи так це?
— Це справді так. Адже впроваджується процес ефективного реформування системи охорони здоров’я. Багато уваги приділяється і контролю за цінами, особливо у сфері тих категорій товарів, які є найважливішими для багатьох людей. Це ліки. Існує ціла програма стосовно цього, щоб усі люди мали змогу їх придбати. Особливо ті ліки, які найбільш уживані. Тому вже цьогоріч на ці цілі буде виділено 200 мільйонів гривень. Із часом перелік препаратів, ціни на які регулює держава, розшириться, тож на 10—30 відсотків подешевшають й інші ліки.
— Пане Юрію, я постійно чую про те, що поліпшується рівень життя населення. Так, знижуються ціни на ліки і таке інше. Але все це більше стосується населення похилого віку. Що зроблено для молоді? Мене особливо цікавить питання працевлаштування.
— Підвищення якості життя населення є основним критерієм всієї діяльності влади. При цьому ми не акцентуємо увагу на окремо обраних громадянах, а здійснюємо реформи, зокрема й соціальні, які стосуються поліпшення життя всіх громадян нашої країни. Щодо вашого запитання про працевлаштування молоді. На моє переконання, важливим кроком, який забезпечує створення нових робочих місць, є те, що в цьому напрямі Верховна Рада ухвалила два ключові закони.
По-перше, це закон про зайнятість населення, основною метою якого є сприяння у створенні нових робочих місць. Цей закон стимулює роботодавців до створення нових робочих місць та сприяє працевлаштуванню й молоді, й інвалідів та людей, яким за 50 років. Закон про зайнятість населення на один рік звільняє від єдиного соціального внеску тих роботодавців, які створюють перше робоче місце для молоді. Так само і другий закон, який є надзвичайно важливим. Це закон про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки, котрий теж покликаний стимулювати створення нових робочих місць, зокрема для тих, хто має намір реалізувати інноваційні проекти. Тому, як бачите, наша політична сила робить усе можливе, щоб молоді фахівці були працевлаштовані.
— Доброго дня, пане Юрію. У мене не запитання, а радше, я просто хочу висловити своє спостереження. Ви знаєте, скільки я живу, не бачу єдності нашого населення, яка є такою важливою.
— Насправді без підтримки громадян, без згуртування всіх людей довкола того, щоб наша країна стала дійсно європейською не лише географічно, а й за якістю життя, без такого об’єднання ми кроку вперед не зробимо. Протягом всієї історії України в ті часи, коли існували внутрішньодержавні конфлікти, завжди Україна втрачала або територію, або людей. А коли українці об’єднувалися, ми завжди перемагали. От до такого єднання я всіх вас і запрошую. Ми не повинні бачити одне в одному опонентів, ні у владі, ні в опозиції. Ми всі в одному човні, і якщо рухатимемося вперед, то всі разом, і якщо назад, то теж усі разом. Тому закликаю всіх українців об’єднатися заради того, щоб наша країна рухалась лише вперед!