Голова Верховної Ради України Володимир Литвин сподівається на подальшу плідну співпрацю між Україною та ОБСЄ. «Ми надаємо важливого значення співпраці з ОБСЄ та її Парламентською асамблеєю, особливо зараз, враховуючи передвиборчий період, а також майбутнє головування України у ОБСЄ в наступному році», — зазначив В. Литвин під час учорашньої зустрічі з Президентом ПА ОБСЄ Рікардо Мільйорі (на знімку).
Голова Верховної Ради наголосив, що велика кількість спостерігачів від парламентських організацій на нинішніх виборах є позитивом. «Спостерігачів не цікавлять персоналії та партії, вони оцінюють перебіг виборів. 
Володимир Литвин: «Спостерігачів цікавить, наскільки вибори відповідатимуть вітчизняному законодавству і загальноприйнятим правилам». 
При цьому він зазначив, що робота спостерігачів є «дисциплінуючим чинником для кандидатів як від влади, так і від опозиції».
Своєю чергою, Президент ПА ОБСЄ висловив сподівання, що робота місії сприятиме подальшому розвиткові конструктивних взаємин між Україною та ОБСЄ. Р. Мільйорі зазначив, що на головування України в ОБСЄ у 2013 році покладаються великі сподівання, враховуючи її позицію і роль у розв’язанні «заморожених конфліктів». Він також високо оцінив роботу української парламентської делегації в Асамблеї.
«У нас є сили і повноваження для розв’язання проблем, які існують як в Україні, так і в Європі», — сказав Р. Мільйорі.
В. Литвин також поінформував про законодавчу роботу парламенту, спрямовану на виконання зобов’язань України перед Радою Європи. Зокрема, він повідомив, що з листопада цього року набирає чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс, який спрямований на гуманізацію покарань загалом, ухвалено закон, який регламентує діяльність адвокатських структур. Парламент також, за його словами, працює над приведенням функцій прокуратури до європейських стандартів.
 
Прес-служба Верховної Ради України.
 
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.