Таке завдання під час учорашнього перебування в Одесі поставив Прем’єр-міністр Микола Азаров
 
Свою поїздку Микола Азаров розпочав з урочистого вручення співробітникам Одеської міліції 32 машин «Рено-DASTER». Ці машини спеціально обладнано для несення патрульної служби в Одесі.
Затим Микола Азаров вирушив до обласної клінічної лікарні, де передав медикам нове обладнання.
Ключовим пунктом програми поїздки глави уряду в Одесу була зустріч із чиновниками, депутатами та працівниками бюджетної сфери в Одеському оперному театрі. Під час зустрічі Микола Азаров окреслив ключові завдання, які перед собою ставить уряд на найближчий час. За його словами, Кабінет Міністрів має намір активно розвивати внутрішній ринок, займатися енергозберігаючими програмами й розбудовувати імпортозамінне виробництво. Водночас він зазначив, що ці завдання пов’язані з викликами, які на сьогодні постали перед Україною. А саме: зниження попиту на українські товари на зовнішніх ринках, зростання цін на енергоресурси та збільшення вартості експортних товарів.
Микола Азаров вважає, що однією з головних проблем для України є висока ціна на енергоносії. Зокрема, українські підприємства платять за газ удвічі більше, ніж підприємства Польщі, і втричі більше, ніж підприємства Німеччини. За його словами, на сьогодні єдина можливість знизити ціну на газ — це приєднатися до Митного союзу. «Росія висуває нам умови, давайте приєднуйтеся до Митного союзу й завтра у вас буде газ по 160 доларів за тисячу кубометрів». Однак, зазначив прем’єр, Україна хоче взаємодіяти і з Митним союзом, що пропонує Україні Російська Федерація, і з Європейським Союзом, і з країнами Азії, і насамперед з Китаєм. І не має наміру обмежувати свою зовнішньополітичну діяльність якимось одним напрямком.