З центру Херсона прибрали бомбу вповільненої дії, яка становила потенційну загрозу для десятків тисяч людей. На площі Тутушкіна поруч із торговельним морським портом, у хлораторній для знезараження питної води насосної станції №1 міськводоканалу, зберігалася тонна хлору, витік якого міг знищити все живе в історичному та діловому середмісті.
Причому в зону масового ураження потрапляли не лише морський та річковий порти, а й приміщення обласних управлінь УМВС та СБУ. Днями насосну станцію №1 переведено на використання кристалічного гіпохлориду натрію замість рідкого хлору, що є значно безпечнішим і для екології, і для городян. Це обійшлося в понад триста тисяч гривень.
Директор комунального підприємства «Виробниче управління водоканалізаційного господарства Херсона» Ігор Козаков нагадав, що впродовж останніх двох років на гіпохлорид перевели чотири насосні станції із шести, які працюють в обласному центрі, ще дві планують реконструювати на початку наступного року. Переобладнання кожного такого об’єкта обходиться від чверті до половини мільйона гривень, причому здійснюється воно за рахунок власних доходів міськводоканалу, а не з бюджетних дотацій чи субвенцій.
Херсон.