Перший серйозний дощ, який пройшов у Кіровограді, зробив місто непрохідним ні для пішоходів, ні для транспорту. За три з лишком години випало 58 мм опадів за місячної норми 27 мм. Тож кілька основних транспортних магістралей після зливи було паралізовано.

Центр міста буквально потрапив у транспортний колапс. Тут виникли справжні озера, на дорогах вода вимила провали в асфальті. Міська система відводу дощової води знову виявилася не готовою до серйозних випробувань. Злива просто «не помістилася» у міську систему водовідведення, бо ливнівки працюють лише тоді, коли... дощів немає. Проблем до заповнених заторами та залитих водою вулиць додали ще й несправні світлофори. У багатьох районах виникли проблеми із електропостачанням.

11 одиниць техніки МНС та 60 рятувальників надавали допомогу всім, хто цього потребував. З водяного полону було врятовано 23 автомобілі й автобус, відкачано воду з територій багатьох присадибних ділянок та житлових будинків. Ще 20 одиниць техніки, 203 рятувальники, 4 човна, 7 електростанцій та 5 мотопомп знаходилися у резерві і були готові надати негайну допомогу.