Майже 76 тисяч дітей оздоровили цього року на Полтавщині. Загалом в області діяла мережа з 787 пришкільних таборів із денним перебуванням, 161 табір праці та відпочинку, 29 позаміських дитячих закладів оздоровлення. Такі дані прозвучали на засіданні обласного штабу з організації відпочинку.

Як зазначає начальник відділу у справах сім’ї та молоді Полтавської ОДА Наталія Шкоденко, значну увагу приділили організації літнього дозвілля малюків, які потребують особливого піклування. «Кошти, які виділяють з усіх бюджетів — обласного, міських, районних — насамперед спрямовуються на оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної підтримки та уваги. Є великий перелік категорій таких дітей — діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, ті, хто постраждав унаслідок Чорнобильської катастрофи. Цьогоріч понад 70 відсотків тих, хто побував в оздоровчих закладах, — це діти пільгових категорій. Таких майже 54 тисячі».

Завдяки фінансуванню з обласного бюджету вони мали змогу відпочити та оздоровитися на Чорному та Азовському морях, а також у позаміських таборах на Полтавщині.

— На оздоровчу кампанію з обласного бюджету виділили майже 4 мільйони гривень, а загальна сума залучених коштів з різних джерел фінансування — близько 64 мільйонів, — каже заступник голови Полтавської ОДА Валерій Пархоменко.

Серед основних проблем цьогорічного сезону називають саме дефіцит фінансування. Проте на засіданні запевнили, що й ця проблема вирішувалася своєчасно шляхом виділення додаткових коштів. На засіданні констатували високий рівень організації літнього відпочинку: залучення до роботи з дітьми досвідчених педагогів, хороше харчування, дотримання санітарно-епідеміологічних норм, забезпечення оздоровчих закладів медичними працівниками та необхідними медикаментами тощо.