Рада Старійшин Міжнародної громадської організації «Ми Українці», підсумувавши результати роботи за перше півріччя 2012 року, вважає, що організація має зосередитися на майбутніх планах. Так, до березня наступного року створити Гуманітарно-правові центри з надання правової допомоги у всіх обласних центрах України. На сьогодні вже діє п’ять Гуманітарно-правових центрів, два — у Києві та по одному — у Севастополі, Івано-Франківській області (Коломия) та Чернігівській області (Прилуки). Крім цього, правові консультації проводитимуть он-лайн на сайті міжнародної
громадської організації www.ukr-people.org.
Не менше уваги організація «Ми Українці» має намір приділяти й іншому пріоритетному напрямку своєї діяльності — контролю за екологічною ситуацією в Україні. На сьогодні організація активно збирає інформацію про стан довкілля з усіх куточків країни. За результатами такого моніторингу буде складено звіт, після чого організація звертатиметься до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з конкретними рекомендаціями із захисту навколишнього середовища. На засіданні Голова Ради Старійшин Лідія Горбунова звернулася до учасників засідання із закликом активно долучитися до цієї важливої роботи.
І насамкінець — МГО «Ми Українці» оголосила про початок Всеукраїнського журналістського конкурсу, що проводитиметься спільно з Національною спілкою журналістів України. Метою конкурсу, що триватиме з 10 жовтня по 10 грудня цього року, є популяризація народних традицій, ролі видатних українців в історії та висвітлення подій патріотичного спрямування. Призовий фонд конкурсу становить 35 тисяч гривень, у тім числі головний приз розміром у 10 тисяч гривень.
У конкурсі можуть взяти участь роботи (статті, сюжети), опубліковані або показані в ЗМІ. Для участі необхідно подати заявку не пізніше 20 жовтня до МГО «Ми Українці» за адресою: Київ, провулок Музейний, 10, офіс 506 (контактний телефон (044) 360-31-22).