До кінця року буде розроблено новий низькопідлоговий трамвай львівського виробництва. Тендер на виробництво новинки виграв концерн «Електрон», який створив спільне україно-німецьке підприємство. Перші випробування пройдуть на маршруті №2, де відремонтовано майже 90 відсотків колії.
Львівський низькопідлоговий трамвай буде обладнано сучасною електронікою, гучномовцями, кондиціонерами, обігрівачами, відрізнятиметься від аналогів більшим комфортом та модерним дизайном. Вагони будуть пристосовані для перевезення дітей, людей похилого віку та з вадами здоров’я.
СП «Електрон Транс» працювало над цією ідеєю понад три роки. Новинка стане найекологічнішим видом транспорту і не спричинятиме жодних шкідливих викидів. Вартість виробництва одного трамваю становитиме близько 12 мільйонів гривень, що майже удвічі менше, ніж за кордоном.
«Ми купуватимемо ці трамваї, — прокоментував подію міський голова Львова Андрій Садовий. — Але сподіваємося, що наступні кроки для підтримки вітчизняного виробника зробить наш уряд і передбачить 50 відсотків дотації на купівлю електротранспорту».
Львів.